Bit för bit

Detta är hur jag och Andreas blev bekanta med varann.



År 2007, det var ett par dagar innan valborg, fortfarande ganska kyligt om nätterna, men jag och vännerna bestämde oss för att grilla. Vi grillade massor, men det tog sån tid, då fick en kompis till mig en idé, hon sa att vi kunde smyga hem till Andreas och steka ett par korvar till oss, och samtidigt värma våra frusna kroppar eftersom han bodde i närheten. Hennes äldre syster gick med på det, och jag ville värma mig men skämdes otroligt över att gå hem till någon som jag aldrig tidigare pratat med. Jag visste vem han var, han gick i min skola och hade börjat hösten innan så han var inte bekant med många, dessutom väldigt osocial.

Jag följde motvilligt med dem och tittade på det typiskt svenska radhuset som var målat i blått och hade noll brister. De ringde på och man hörde någon i trappen fort rusa ned, han öppnade dörren och frågade vad ärendet var till min vän och hon frågade om vi kunde stiga på och steka våra korvar, självklart sade han då och jag steg blygt på och han rusade upp igen.

Jag betraktade huset hastigt innan vi for till köket, jag drog ut en stol vid köksbordet och satte mig direkt. Vännen min började rota genom alla skåp för att hitta en stekpanna och lyckades till slut finna en, de stekte korvarna och jag satt prydligt och ovanligt tyst och tittade på. Han steg ned för trapporna för att kolla läget, och pratade med de andra medan jag satt tyst. Jag kände att jag var en tjuv i hans hus som gömde sig, så jag tog till mig mod och gick fram till honom och sa : Jag har inte presenterat mig, Hasna heter jag och drog fram min rädda hand, han greppade tag i den log och sa : Hej, Andreas. Sedan steg han upp igen.

Jag ville göra något i huset och då var det gamla jag igen, jag gick upp för trapporna i huset och gissade mig fram till de rummet dem var i. Jag hälsade på hans flickvän och satte mig i sängen bredvid dem och tog godis ur godisskålen och frågade : Vad är det för film? De båda grubblade att den var dålig och namnet hann inte mina öron uppfatta, men de tyckte tydligen inte om den, för jag ursäktade mig själv och gick ner igen och fann dem nere inom ett par minuter. Eller så förstörde jag stämningen? I alla fall, han hade ett datarum intill köket och vi alla gick in dit. Jag såg genast ett OC fodral och frågade : Gillar du OC? Han svarade att han älskade det och jag sa detsamma.

Efter lite data nördande gick vi ut, även Andreas och hans flickvän Sarah och for hem till Stefanie, sedan ut till kulan. När det mörknade började allt fler gå hem men jag var kvar för mina föräldrar var inte hemma så jag passade på. Han och ett par andra vänner var också ute och vi fick hålla en låga brinnandes på en grill för att våra kroppar skulle kunna föra liv.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

.

RSS 2.0